Hoe word ik brandweerman


Hieronder vindt u de links naar de brandweerscholen


Pivo : klik hier

Plot : klik hier

Piba : klik hier


Als je wil starten als brandweerman of -vrouw of kapitein (leidinggevend officier) binnen de brandweer, moet je sinds 1 januari 2015 eerst je federaal geschiktheidsattest behalen. Enkele keren per jaar organiseren de brandweerscholen in België deze testen. Deze bestaan uit een reeks van kennisvragen, een handvaardigheidstest en fysieke proeven.


Nadat je slaagt voor de federale geschiktheidstesten, kan je solliciteren voor een functie binnen onze zone.

--> info betreffende het  Federaal Geschiktheidsattest Provincie Vlaams Brabant : klik hier


Vrijwillige of beroepsbrandweerlieden die momenteel al operationeel zijn, moeten dit FGA niet meer voorleggen om in aanmerking te komen voor de functie van vrijwilliger of beroepsbrandweerman of -vrouw. Voor de functie van kapitein gelden specifieke voorwaarden.


De federale geschiktheidsproeven zijn niet te onderschatten, maar zijn met een goede voorbereiding zeker haalbaar. Het Federaal Geschiktheidsattest (FGA)

Vooraleer je kan solliciteren om vrijwillig of professioneel brandweerpersoneel te worden, moet je dit eerst behalen. Eenmaal je dit attest op zak hebt, kan je solliciteren bij de hulpverleningszone van je keuze.

Welke testen moet ik doen om mijn FGA te behalen?

Er wordt een competentietest, operationele vaardigheidstest en een lichamelijke geschiktheidstest, die bestaat uit 11 fysieke proeven, afgelegd. De federale geschiktheidsproeven zijn niet te onderschatten, maar zijn met een goede voorbereiding zeker haalbaar. 


Neem voor een goede voorbereiding en meer informatie zeker een kijkje op
http://ikwordbrandweer.be/nl/federale-geschiktheidsproeven


Hier kun je ook nagaan op welke dagen je je kunt inschrijven. Veel succes alvast!


Vacatures


Vurig verlangen om te helpen? 

Dag en nacht gaan brandweermannen voor hun medemens en hun collega's door het vuur. Ook jij kan deel uitmaken van onze brandweerfamilie. Heb jij je FGA al behaald en sta je te springen om je mee in te zetten?